وضعیت جدید غزه و اسرائیل
برای ورود به مسأله ضروریست با موضع واقعی سران فاشیست اسرائیل نسبت به انسان و در اینجا انسانهای فلسطینی آشنا شویم.
بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل گفت: «مادامی که گروگانهای اسرائیلی آزاد نشدند، سیاست گرسنگی دادن به ۲ میلیون نفر از ساکنان غزه میتواند پاسخی "موجه و اخلاقی" باشد منتهی تنها مانع از نظر او این است که «هیچکس در جهان به اسرائیل اجازه این کار را نمیدهد.» در ادامه گفت «هیچ کس در جهان به ما اجازه نمیدهد که [به مردم غزه] گرسنگی بدهیم و دو میلیون شهروند آن را از آب محروم کنیم، کما اینکه این امر تا زمان آزادی گروگانهای ما موجه و اخلاقی باشد.» (یورونیوز فارسی ۶/۸/۲۰۲۴) این موضع کتمان شده همه فاشیستهای اسرائیلی، رهبران سیاسی آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیا است.
آنها با این دید نسبت به مردم فلسطین شرایط مشخص را تحلیل و برخورد میکنند. ما در زیر مشخصتر به این مسأله میپردازیم.
تا زمانی که اسرائیل دست اندر کار تخریب شهرها و روستاهای غزه بود و در نسل کشی و امحاء فلسطینیان لحظهای درنگ نداشت، تا زمانی که هنوز تمام مرزهای غزه به کنترل ارتش اسرائیل درنیامده و کل این سرزمین توسط دولت اسرائیل اشغال نشده بود، دولت آمریکا با هر طرح صلحی که در سازمان ملل متحد روی میز میآمد مخالفت میکرد. هر سیاستی که تا اندازهای نقش بازدارنده و یا کند کننده تهاجم اسرائیل به غزه را در خود داشت، توسط آمریکا وتو میشد.
از زمانی که این سرزمین با خاک یکسان شد، بیش از ۵۰ هزار نفر قتل عام شدند، بیش از دو میلیون نفر زخمی و بی خانمان گشتند، تمام مرزها و سرزمین غزه به اشغال صهیونیستها درآمد، یعنی در زمانی که دیگر جائی برای به آتش کشیدن و منطقهای برای فتح کردن نمانده بود، دولت آمریکا خواهان آتش بس شد.
در این خیمه شب بازی، بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به اسرائیل میرود و در دیدار با اسحاق هرتزوگ رئیس جمهور این کشور چنین میگوید: «این لحظه تعیینکننده است. احتمالا بهترین و شاید آخرین فرصت برای بازگرداندن گروگانها به خانه، برقراری آتشبس، و قرار دادن همه در مسیر صلح و امنیت پایدار است ... جو بایدن او را به این ماموریت فرستاده است که این توافق را به خط پایان برساند».
البته این فرشته صلح با بمبهایش وارد اسرائیل شده است: «آمریکا فروش ۲۰ میلیارد دلار تسلیحات نظامی به اسرائیل را تصویب کرد.» (۲۴ مرداد ۱۴۰۳ – رادیو فردا)
از قرار معلوم کفگیر آمریکا نیز ته دیگ خورده است. آمریکا همیشه دهها میلیارد دلار به اسرائیل بخشش میکرد ولی در دوره اخیر آن را به جگر گوشهاش قرض میدهد.
همان طور که گفته شد، اسرائیل تمام غزه را فتح کرد. آیا این به معنای پیروزیست؟
سیاست تهاجمی اسرائیل تحت نخست وزیری نتانیاهوی فاشیست عبارت بود از نابودی حماس، آزادی گروگانها و بیرون راندن همه غزهایها از منطقه غزه.
حال ببینیم خودیهای دولت اسرائیل چه میگویند.
«سازمانهای اطلاعاتی آمریکا تخمین میزنند که نیروهای اسرائیلی "تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد" از نیروهای حماس را کشتهاند. بنابر این ارزیابی، این آمار از هدف اسرائیل که "نابودی" حماس اعلام شده بود، "بسیار دورتر" است.» (بی بی سی فارسی) در عین حال همین سازمانهای اطلاعاتی از تاب آوری نیروهای حماس و توانائیاش در نوسازی خودش بعد از جنگ سخن میگویند.
در عین حال «به گفته مقامات آمریکایی، برآورد خسارتها نشان میدهد که حماس همچنان مهمات کافی برای ماهها ادامه حملات به اسرائیل و همچنین نیروهای اسرائیلی در غزه را در اختیار دارد.» (بی بی سی فارسی)
خودیها به روشنی میگویند اسرائیل در تحقق اولین هدفاش شکست خورده است. در گذشته صحبت از نابودی حماس در میان بود ولی اکنون صحبت بر سر کنار آمدن با حماس درمیان است. «همزمان مقامات دولت بایدن سطح انتظاراتشان را پایین آوردهاند. به این ترتیب هدف از جنگ، نابودی کامل حماس نخواهد بود و از این پس اقدامات نظامی در جهتی پیش برود که این گروه دیگر تهدید امنیتی به شمار نیاید.» (همانجا)
به روشنی دیده میشود که دوستان اسرائیل و جناحهائی از فاشیستهای حاکم در این کشور شکست خود را در این زمینه اقرار میکنند. فاشیستها فرزند نا خلف و تروریست خود را نتوانستند نابود کنند.
حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ با حمله به خاک اسرائیل ۱۱۳۹ نفر را به قتل رساند و حدود ۲۵۰ نفر نظامی و غیر نظامی را به اسارت گرفت. سازمان عفو بینالملل از مرگ ۴۳ تن از آنها تا ۱۲ ژوئن خبر داده است. هیچ کس نمیداند چه تعدادی از این اسیران زنده هستند و در کجا نگهداری میشوند.
یکی از اهداف اسرائیل در تهاجم به غزه، آزاد کردن گروگانها بود. نتانیاهو به مردم اسرائیل قول داده بود که هر چه زودتر گروگانها را از اسارت حماس آزاد سازد. ولی این هدف تحقق نیافت. اسرائیل در این هدف نیز شکست خورد. هر چقدر زمان میگذرد و شکست آشکارتر میگردد، اعتراض مردم اسرائیل به ویژه خانواده اسیران در دست حماس علیه دولت اسرائیل شدیدتر و گستردهتر میگردد.
این شکست آنچنان شکننده است که حماس برای آزادی گروگانها، تعداد اسیران فلسطینی در مقابل اسیران اسرائیلی شرط تعیین کرده است.
وجود فلسطینیان در منظقه غزه، با وجود آوارگی، گرسنگی، بی درمانی و هزاران کمبود دیگر نشان میدهد که هدف "بیرون راندن فلسطینیان از نوار غزه" شکست خورده است.
از نظر سیاسی، حماس با دادن تلفات سنگین، مردم فلسطین و نیروهای مترقی جهان پیروز در این درگیری هستند. اسرائیل با نابودی کامل شهرها و روستاهای غزه و کشتار ۵۰ هزار نفر و آواره کردن میلیونها از فلسطینیان بازنده این درگیریست.
آمریکائیها در عراق ۷۰۰ هزار از نیروهای نظامی عراق و مردم بی دفاع را کشتند، بسیاری خرابی به بار آوردند ولی به لحاظ سیاسی باختند. به طوری که دولت عراق برای مدتی طولانی تحت سیطره سیاسی ایران قرار گرفت.
تعمیق این شکستها باعث گردیده است که اسرائیل از نوار غزه به نوعی و در خفا فرار را بر قرار ترجیح دهد.
در تبلیغات بینالمللی چنین جار میزنند: «گزارشها از افزایش تلاش دولت آمریکا برای دستیابی به آتشبس میان اسرائیل و حماس در غزه حکایت دارد.» (بی بی سی فارسی) و در بوق خود میدمند که «جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفته است توافق آتشبس در غزه «به بازدارندگی ایران از حمله به اسرائیل کمک میکند». (همانجا)
به بیان دیگر قبول آتش بس نه از ضعف اسرائیل بلکه برای این است که خاورمیانه وارد یک درگیری گسترده نظامی نگردد.
در عین حال چون اسرائیل باید خود را علیه ایران آماده کند، پس آگاهانه بخشی از نیروهایش را از غزه بیرون میکشد.
تمام نیروهای امپریالیستی با قدرت تبلیغ میکنند که آتش بس و صلح مردم را به آرامش میرساند. این یک ایده ارتجاعی است. صلح در شرایطی که اسرائیل همه غزه را به اشغال درآورده است هیچ معنای دیگری جز اسارت دائم مردمان این منطقه توسط اسرائیل ندارد. صلحی که مردم فلسطین احتیاج دارند، صلح در شرایط بیرون رفتن اسرائیل و آمریکا از منطقه فلسطین اشغالی و غزه است.
آنچه مردمان فلسطین لازم دارند، آزادیست. آزادی برای ایجاد یک کشور فلسطینی مستقل از هر نیروی خارجی، دفع نیروهای ارتجاعی مثل سازمان حماس از قدرت، تجارت آزاد، ساختمان آزاد جامعه و زندگی آزاد در صلح.
مبارزات مردم فلسطین و مردم مترقی جهان در کنار آنها، بیشتر دولتهای سرمایهداری را به پذیرش و قبول ایجاد یک کشور فلسطینی وادار کرده است. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت «هیچ راهی برای حل چالشهای امنیتی اسرائیل بدون تشکیل کشور فلسطینی وجود ندارد.» (بی بی سی فارسی)
این در حالی است که تضادها در دولت اسرائیل به شدت حاد شده است. در جلسه ده نفره کابینه امنیت اسرائیل بین نتانیاهو و گالانت، وزیر دفاع این کشور، مشاجرهای در سطح فریاد کشیدن بر سر هم ایجاد شد.
گالانت از نتانیاهو میپرسد بین آزادی گروگانها و حاکمیت و کنترل محور فیلادلفیا کدام برای شما مهمتر است؟ نتانیاهو میگوید: محور فیلادلفیا.
با این جواب روشن میشود که هدف اسرائیل آزادی گروگانها نیست، بلکه اشغال کامل فلسطین است.
خواست ایجاد دو کشور نیز جواب مبارزات مردم فلسطین را نمیدهد. نیروهای تعیین کنند در درگیری باید به قبول ایجاد یک کشور آزاد، مستقل و غیر وابسته برای فلسطینیان، اقرار و عمل نمایند. باید به حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین در سرنوشت خویش صحه بگذارند.
در این راه فلسطین تنها نیست چند میلیارد از مردم جهان منجمله مردم آزاده اسرائیل با آنهاست. در روزهای اخیر جهت به زیر کشیدن نتانیاهو، آزادی گروگانهای اسرائیلی از دست حماس و پایان کشتار فلسطینیان بیش از ۱٫۵ میلیون اسرائیلی به خیابانها ریختند و تظاهرات کردند. این نشان میدهد که دولت نتانیاهو به آخر خط رسیده و سیاستی که تا کنون در غزه اعمال شده با شکست مفتضحانهای رو به رو گشته است.
نظم کمونیستی
۱۵ سپتامبر ۲۰۲۴